Frequently asked questions

Voor welke scooters kan ik bij X-scooters terecht?
X-scooter heeft zowel retro als sportieve scooters in haar collectie. Qua merken, kleuren en modellen hebben wij enorm veel mogelijkheden. Kijk eens rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom.


In welke prijsklassen kan ik een scooter kopen bij X-scooter?
Dat varieert nogal: vanaf € 200,- staan er soms scooters in onze showroom. Nieuwe scooters hebben wij al vanaf € 899,- all in.


Kan ik mijn scooter bij X-scooter inruilen?
Ja. Wij ruilen ook scooters in, bijvoorbeeld als je een oude scooter wilt inruilen voor een nieuwe. Maar ook als je 18 wordt en je rijbewijs hebt gehaald. Informeer naar de mogelijkheden, samen komen we er altijd uit.


Zit er op een X-scooter garantie?
Ja, op nieuwe scooters zit standaard één of twee jaar garantie, afhankelijk van het merk. Die garantie blijft alleen geldig als onderhoudsbeurten op tijd zijn verricht.


Hoe vaak moet ik een onderhoudsbeurt laten doen?
Per merk en importeur verschilt dit. Wij houden de volgende richtlijnen aan: bij 500,1500, 3000, 6000 en 12000 kilometer. Haal je dit aantal kilometers niet? Dan adviseren wij ieder jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.


Kan de garantie ook vervallen?
Ja, de garantie vervalt als jij (of iemand anders) hebt gesleuteld aan je scooter. Vervang nooit zomaar een onderdeel zelf, hiermee vervalt de garantie.


Waar zit geen garantie op?
Je krijgt geen garantie op banden, lampen, bougies, zekeringen, rubberen onderdelen, remblokken, remschoenenen, koppelingsrollen, oliekeringen, remschijven of –trommels, riemen, filters en plastic onderdelen. X-scooter zoekt uit waardoor deffecten zijn ontstaan en bepaalt of dit binnen de garantie valt.


Wat is nu het verschil tussen 2 takt en 4 takt?
2 takt rijd gemiddeld 1- 20/25 km. en verbuikt olie gemiddeld 1 - 25 L. Deze scooter trekt wel sneller weg en is over het algemeen wat pittiger.
4 takt rijdt gemiddeld 1- 30/35 km. en verbruikt bijna geen olie. Olie pijlen om de 1000 km.
Deze scooters zijn stiller. Het totaal plaatje is ecologisch.


Wat is het verschil tussen ac en lc?
LC = Liquid Cooled (Water/vloeistof gekoeld)
AC = Air Cooled (Lucht gekoeld)

Hoe zit het met het bromfietsrijbewijs?
Rijbewijs AM
Iedereen die zestien jaar of ouder is en in het bezit van een rijbewijs AM, mag met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Het AM rijbewijs is levenslang geldig, maar er moeten wel een aantal examens voor behaald worden: een theorie-examen en een praktijkexamen bromfiets (of het aparte praktijkexamen voor brommobiel) behalen.
Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 15,5 jaar. Het reserveren van een examendatum kan al enkele maanden daarvoor.
Vrijstelling
Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) is een apart rijbewijs AM niet nodig. Dat auto- of motorrijbewijs moet u wel bij u hebben als u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is, bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Dit rijbewijs geldt ook voor een brommobiel. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.


Verkoopt X-scooter vuurwerk?
Ja, bij X-scooter wordt vuurwerk verkocht. U kunt ten alle tijde terecht op Vuurwerkshopveenendaal nadat de bestelling is geplaatst kunt u het vuurwerk afhalen op de aangegeven afhaalmomenten


Kan ik ook terecht met mijn motor?
Ja, u kunt terecht voor onderhoud, reparatie, verkoop en inkoop voor alle motoren


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook


Financiering