Elektrische scooters sterk in opkomst.

Elektrische scooters sterk in opkomst

 

De trend van milieubewust en groen rijden is inmiddels overgeslagen naar scooterland. Sinds kort kan je bij X-scooter in Veenendaal terecht voor elektrische scooters van het merk NIU.

En dat is interessant voor zowel particulieren als ondernemers. De overheid geeft veel subsidie op elektrische scooters, waardoor de aanschafkosten erg aantrekkelijk worden. Daarnaast verbruikt te elektrische scooter bij gemiddeld gebruik slechts 20 euro per jaar aan elektriciteitskosten.

De accu van deze scooter is ontwikkeld door Bosch en heeft 2 jaar fabrieksgarantie. Het is opgebouwd uit Panasonic lithium ion cellen die zijn geïmporteerd vanuit Japan; dezelfde techniek die door Tesla wordt gebruikt. Ook is er een app die de gebruiker alles laat zien wat hij wil weten over zijn scooter: van de status van de accu tot een overzicht van de laatst gereden ritten.

De elektrische scooter is erg stil en rijdt zuinig. Met de huidige accu’s rijd je zo’n 70 kilometer. Geïnteresseerden kunnen bij X-scooter terecht voor een proefrit op een van de demomodellen.

 

De afgelopen weken verschenen er de nodige verontrustende berichten in de media over een verbod op scooters. Maar zo’n vaart loopt het niet: alleen de verkoop van nieuwe, minder schone scooters wordt vanaf januari 2018 aan banden gelegd.

Europese regels stellen namelijk dat er vanaf 1 januari 2018 alleen nieuwe scooters (brom- én snorfietsen) verkocht mogen worden die voldoen aan de milieuclassificatie Euro4. Rijdt u nu op een scooter met milieuclassificatie Euro2 of Euro3, dan kunt u dat zonder problemen blijven doen.

Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Is de verkoop van scooters straks verboden, zoals ik in de krant lees?

Nee, alleen de nieuwverkoop van scooters met milieuclassificaties Euro2 en Euro3 wordt vanaf januari 2018 verboden. Rijdt u nu op zo’n scooter of overweegt u er in 2017 nog één te kopen, dan kunt u dat gewoon blijven doen.

Wat wordt er dan precies verboden en wanneer?

Europese regels verbieden vanaf januari 2018 de verkoop van nieuwe scooters (brom- én snorfietsen) met milieuclassificatie Euro2 en Euro3.

Ik heb net een nieuwe scooter gekocht en die heeft milieuclassificatie Euro3. Mag ik daar dan straks niet meer op rijden?

Wie nu een Euro2- of Euro3-scooter heeft, of in 2017 nog gaat kopen, mag daar zonder problemen mee blijven rijden.

Waarom wordt de verkoop van bepaalde scooters verboden?

Het zijn Europese milieuregels die op 1 januari 2018 van kracht worden, die dit voorschrijven, met als doel een schoner milieu.

Zijn er al alternatieven op de markt voor die euro2 en euro3 scooters?

Ja, er komen vanaf heden mondjesmaat scooters beschikbaar met milieuclassificatie Euro4. Ook werkt de branche hard aan elektrische scooters om de uitstoot nog verder terug te dringen. Meer weten? Ga even langs bij uw scooterdealer.

Heeft tweetakt of viertakt er ook iets mee te maken?

Nee dat heeft niets te maken met het milieuaspect. Dit zegt alleen iets over de techniek van de motor.

Kan ik niet beter wachten met de aanschaf van een nieuwe scooter?

Nee hoor, u kunt nu gewoon een mooie scooter uitzoeken in de showroom. En als de keus op een Euro2- of Euro3-scooter valt, is dat prima. Daar kunt u dan nog jaren met veel plezier op blijven rijden.

Heeft u toch nog vragen? Kom dan langs of neem contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
X-scooter

Weersta jij Franse allure? Wij dagen je uit!

Wij weten het zeker na 30 dagen wil je niet meer anders. De Franse allure van onze eerste scooter uit de jaren 50 herleeft met hedendaagse techniek. 12 inch velgen zorgen ervoor dat je optimaal de vrijheid tegemoet rijdt. Het Franse oog voor detail heeft niets gemist; verleidelijke ronde achtervleugels, een subtiel biesje over het koetswerk en een brutaal bemeten luchtrooster zorgen ervoor dat je gezien wordt. Wij weten het zeker; de Franse allure is niet te weerstaan. Alles zit er al op; nu jij nog!

Kies nog wel even het juiste verlengstuk van jouw karakter. Er zijn vier modellen die verder te personaliseren zijn wat betreft kleur en accessoires. Sportief? De ‘Django Sport’ brengt hulde aan de Peugeot gloriejaren op het racecircuit. Welkom in de racewereld! Franse elegantie ten top vind je in de ‘Allure’. Ideaal voor een middagje shoppen met z’n tweeën of om te parkeren voor een gezellig terrasje. Met zijn frisse kleurenpalet vraagt de ‘Evasion’ om een uitstapje naar de kust of een heerlijke picknick in het bos. Verzot op retro en vintage? De ‘Heritage’ met zijn onweerstaanbare vijftiger-jaren-sepia stijl in mono colour uitvoering brengt je terug in de tijd van zijn legendarische voorvader. Zeker weten dat je niet ongemerkt voorbijrijdt!

Ontsnap jij aan de massa? Koop de legendarische Peugeot Django in de maanden april, mei of juni met 30 dagen tevredenheidsgarantie, zodat je jezelf kunt overtuigen van het rij- en zitcomfort. Eerst zien dan geloven! Zo kun je hem altijd nog binnen 30 dagen na tenaamstelling retourneren.

De actie start op 1 april 2017 t/m 30 juni 2017