Nieuweweg 160, 3905 LS Veenendaal

Veel gestelde vragen


X-scooter heeft zowel retro als sportieve scooters in haar collectie. Qua merken, kleuren en modellen hebben wij enorm veel mogelijkheden. Kijk eens rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom.


Dat varieert nogal: vanaf € 200,- staan er soms scooters in onze showroom. Nieuwe scooters hebben wij al vanaf € 899,- all in.


Ja. Wij ruilen ook scooters in, bijvoorbeeld als je een oude scooter wilt inruilen voor een nieuwe. Maar ook als je 18 wordt en je rijbewijs hebt gehaald. Informeer naar de mogelijkheden, samen komen we er altijd uit.


Ja, op nieuwe scooters zit standaard één of twee jaar garantie, afhankelijk van het merk. Die garantie blijft alleen geldig als onderhoudsbeurten op tijd zijn verricht.


Per merk en importeur verschilt dit. Wij houden de volgende richtlijnen aan: bij 500,1500, 3000, 6000 en 12000 kilometer. Haal je dit aantal kilometers niet? Dan adviseren wij ieder jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.


Ja, de garantie vervalt als jij (of iemand anders) hebt gesleuteld aan je scooter. Vervang nooit zomaar een onderdeel zelf, hiermee vervalt de garantie.


Je krijgt geen garantie op banden, lampen, bougies, zekeringen, rubberen onderdelen, remblokken, remschoenenen, koppelingsrollen, oliekeringen, remschijven of –trommels, riemen, filters en plastic onderdelen. X-scooter zoekt uit waardoor deffecten zijn ontstaan en bepaalt of dit binnen de garantie valt.


2 takt rijd gemiddeld 1- 20/25 km. en verbuikt olie gemiddeld 1 - 25 L. Deze scooter trekt wel sneller weg en is over het algemeen wat pittiger.

4 takt rijdt gemiddeld 1- 30/35 km. en verbruikt bijna geen olie. Olie pijlen om de 1000 km..
Deze scooters zijn stiller. Het totaal plaatje is ecologisch.


LC = Liquid Cooled (Water/vloeistof gekoeld)
AC = Air Cooled (Lucht gekoeld)


Rijbewijs AM
Iedereen die zestien jaar of ouder is en in het bezit van een rijbewijs AM, mag met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Het AM rijbewijs is levenslang geldig, maar er moeten wel een aantal examens voor behaald worden: een theorie-examen en een praktijkexamen bromfiets (of het aparte praktijkexamen voor brommobiel) behalen.

Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 15,5 jaar. Het reserveren van een examendatum kan al enkele maanden daarvoor.

Vrijstelling
Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) is een apart rijbewijs AM niet nodig. Dat auto- of motorrijbewijs moet u wel bij u hebben als u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.

Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is, bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Dit rijbewijs geldt ook voor een brommobiel. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Ja, bij X-scooter wordt vuurwerk verkocht. U kunt ten alle tijde terecht op Vuurwerkshopveenendaal nadat de bestelling is geplaatst kunt u het vuurwerk afhalen op de aangegeven afhaalmomenten

Ja, u kunt terecht voor onderhoud, reparatie, verkoop en inkoop voor alle motoren

Contact opnemen met X-scooter

Benieuwd naar de X-scooter collectie? Kom langs in Veenendaal, wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw nieuwe scooter. Retro of sportief, een onderhoudsbeurt of een helm, bij X-scooter zit je goed. Een scherpe prijs voor een degelijk product.

Onze showroom ligt net buiten het centrum van Veenendaal, vlakbij de A12. Voor de deur is genoeg parkeerruimte. Tot ziens!

Meer weten? Neem contact met ons op, middels onderstaand contactformulier of bel 0318-787378.